Nahrávám...

Aktuality

Chléb z parní trouby

20.09.2018 | Aktuálně

Zdravím všechny příznivce domácího pečení chleba a přicházím s tipem, jak skvěle upéct chléb v parní troubě.

Všechny parní trouby mají generátor páry, který v několika málo minutách nastaví požadovanou vlhkost. 

Pára zajistí ideální vlhkost v troubě a rovnoměrně rozháněný horký vzduch dokonale propeče chléb, i více chlebů najednou.

Dopručujeme parní trouby AEG a parní trouby Electrolux. Skvělé provedení, krásný design, rychlé dodání, bohaté příslušenství a dokonalé výsledky pečení.

 

Samožitný chleba

½ kg žitné mouky 

0,4-0,45 l vody

2 lžičky soli, kmín , případně jiné koření

Důkladně prohníst , nejlépe v robotu 

Následně přidat kvásek cca 1-1,5 dcl

Opět důkladně, ale lehce prohníst.,

Těsto přendáme do formy na biskupský chlebíček, lépe se dělá s namočenýma rukama, dle chuti posypat semínky a nechat kynout cca 10 hodin. Nakyne méně, než klasické těsto.

Pečeme v rozpálené troubě na 230°C s párou 25/75% a potom na 190°C 48 minut na horký vzduch, stále zakryté pečícím papírem. 

Máte-li jen horkovzdušnou troubu: Pečeme  na 275 °C na 11 minut, potom 48 minut na 190 °C, stále přikryté pečícím papírem, program horký vzduch.

Následně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Pečení je nutné vyzkoušet na každou konkrétní troubu.

zpět na předchozí stránku