Nahrávám...

Aktuality

Nebojte se parní trouby

14.02.2018 | Aktuálně

Potřebujete nové vestavné spotřebiče do kuchnyně a uvažujete  třeba o parní troubě, myčce, nebo indukční varné desce, ale nevíte si rady? Tak to jste tady správně! Máme dlouholeté zkušenosti, řadu let praxe a za sebou mnoho školení s profesionálními kuchaři i odborníky na správné používání kvalitních spotřebičů. Proto si dovolujeme říci, že jsme odborníci na velké domácí spotřebiče.

Dnes věnujeme náš článek parním troubám.

Mezi lidmi je povědomost o parních troubách poměrně malá, a my chceme tuto skutečnost změnit.

Laik má představu, že v parní troubě uvaří tak maximálně zeleninu, nebo jen dietní a ne moc chutná jídla, ale opak je pravdou. Moderní multifunkční parní trouby disponují mnoha programy, kde můžete využít jak parní vaření, tak i různé kombinace horkého vzduchu a páry, ale i tradiční horkovzdušný ohřev, gril, program pizza a mnoho dalších. V parní troubě AEG, nebo Electrolux můžete připravit skutečné SousVide. Všechny modely multifunkčních parních trub jsou vybaveny pečící sondou, takže můžete vaše vaření posunout opravdu o hodný kus vpřed.

Já sama mám praní troubu již více než 4 roky a využívám ji denně. Začínala jsem samozřejmě přípravou zeleniny, která je opravdu skvělá. Dík přípravě v páře neztrácí barvu ani cenné vitamíny a je hotová, samozřejmě záleží druhu, velice rychle a přesně tak, jak má být. Velmi brzy jsme však objevila i další velmi široké uplatnění. Například vaření rýže je velmi pohodlné. Stačí rýži jen zalít vodou cca 1 cm nad rýži, okořenit jak jste zvyklí a za 30 minut je hotovo. Rýže je sypká, velmi chutná a nemusíte si ji všimnout. Snadná je i příprava jakýchkoli knedlíků. Větší houskové knedlíky připravíme za 25-30 minut. Sladké kynuté, nebo tvarohové knedlíky za 10 minut. Vše rychlé a se zárukou dokonalého výsledku.

100% páru s úspěchem využíváme i k ohřevu hotových pokrmů. Do trouby můžete vložit i v několika úrovních nádoby s jídly a do 10 minut je vše perfektně prohřáté, není to oschlé a je to bez jakéhokoli záření. Parní trouba může díky možnosti ohřevu v páře zcela nahradit i mikrovlnnou troubu. Parní troubu můžete využít i na kynutí těsta. Program na 30 min. při 100% vlhkosti a teplotou 40°C je ideální. Páru je možné troubu vyčistit. Každá parní trouba ná program čištění párou, takže i údržba je velmi jednoduchá.

Kombinace páry a horkého vzduchu 50/50% je též skvělá. Díky páře stačí pro úpravu pokrmů nižší teplota. Pokrmy jsou šťavnaté, zachovají si svoji typickou chuť i více minerálů a zároveň mají kůrčičku. Typickým příkladem je příprava vepřového kolena, nebo velkých kusů mas. 

Poměr 25% páry a 75% horkého vzduchu je možno využít třeba pro přípravu pstruhů. Troubu nastavíme na 20 min. a výsledek je dokonalý. Dobře je možno využít pro pečení chleba, nebo některých moučníků.

Koupí nové parní trouby AEG a Electrolux získáte od nás krásnou tištěnou kuchařku s mnoha recepty pro parní trouby. Kuchyřka není jen s recepty pro pečení v páře, ale i mnoho typů na tradiční pokrny připravené s moderní technikou, kterou zakoupením multifunkční parní trouby získáte.

Velkým benefitem k parní troubě je možnost návštěvy KURZU VAŘENÍ s profesionálními kuchaři ZDARMA. Kurz pořádá společnost AEG a Electrolux a můžete jej navštívit v Praze, nebo Brně a  do budoucna i v dalších městech. Kurzy pečení v parních troubách všem vřele doporučujeme. Dozvíte se mnoho praktických informací, vyzkoušíte si sami s parními troubami i dalšími spotřebiči správně pracovat a využívat je a také ochutnáte skvělé pokrmy, které pro vás kuchaři spolu s Vámi připraví.

Možností využítí multifunkční parní trouby je skutečně široké.

Všem, co jen trochu o koupi parní trouby uvažují, ráda vše vysvětlím, předám své bohaté zkušenosti, případně zjistím vše co bych ještě nevěděla.

Kontaktovat mě můžete na telefonu 608 20 50 31, nebo mailem ZDE, ráda se všem budu věnovat. 

Uvádíme i pár receptů i hotových pokrmů, které zvládnete i vy!

Vaření zdar!

Jablečný koláč s vločkovou drobenkou, pečeno 60 min. na 160°C horký vzduch

Pšenično-žitný chlém, pečeno na 230 °C se zapařováním 20 min, a 190°C 40 minut se zapařováním

Celožitný kváskový chléb, pečeno na 230°se zapařováním 10 min., 190 °C horký vzduch 50 minut

domácí šunka, připraveno na 80°C 220 minut 100% pára

zpět na předchozí stránku