Nahrávám...

Aktuality

Domácí šunka z parní trouby

25.01.2018 | Aktuálně

Důvodů proč si pořídit parní troubu je mnoho. Od zdravé připravy zeleniny, jednoduchou přípravu knedlíků, či vaření rýže, přes pečení s párou díky které je jídlo chutnější, můžete jej připravovat při nižších teplotách a díky tomu je i úspornější, až po tradiční pečení, či grilování. Parní trouby jsou multifunkční přístroje, které mají velmi široké uplatnění při přípravě rozmanitých pokrmů. POtraviny si zachovávají až o polovinu více nutričních hodnot, vitamínů i minerálních látek. Potravin si díky přípravě v páře uchovají přirozenou šťavnatost, není třeba tolik solit, kořenit a mastit. Parní trouby vřele doporučujeme.

Nyní vám chceme dnes přestavit recept na domácí šunku, kterou jednoduše připravíte v parní troubě.

1 kg libového masa (krůtí, kuřecí, vepřové)

1 lžička medu

100 ml studené vody

20 g soli

50 g uzené tofu (nastrouhat - dodá vynikající uzenou chuť)

dále dle chuti: curry, česnek, mletá paprika

Maso nakrájíme na větší kostky. Do robota vložíme všechny suroviny a necháme min. 10 minut zpracovat.

Následně naplníme do sáčku a dáme do šunkovaru. Necháme odpočívat v lednici 12-24 hodin.

Šunkovar vložíme do parní trouby na program 100% pára na 80°C na 2h 20 min.

Šunkovar můžete samozřejmě vložit i do vodní lázně 80°C a nechat 2 hodiny vařit. 

Po ukončení vaření necháme zchladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť.

 

zpět na předchozí stránku