Nahrávám...
Provoz NEOMEZEN - jsme tu pro Vás od pondělí do neděle. Poradíme, naceníme, doručíme.

Aktuality

Pečení s teplotní sondou + recept

24.10.2017 | Aktuálně

Pořídili jste novou troubu, ta je vybavená podle posledních trendů. To je pochopitelné, všichni rádi zkoušíme nové, moderní věci. S teleskopickými výsuvy si každý jednoduše poradí, jak zapnout jednotlivé programy také není těžké vymyslet, protože moderní spotřebiče jsou vyrobeny a nastaveny tak, aby ovládání bylo jednoduché, intuitivní a jasné, ale co pečící sonda.

Podle průzkumů 70% lidí, co si pořídí troubu s pečící sondou ji nepoužívá, a to je velká škoda. Pečící sonda slouží ke kontrole teploty uvnitř masa. Díky tomu můžete připravit doma maso jako profesionál. Výsledky jsou opradu ohromující a například i z obyčejného kuřecího prsa můžete díky teplotní sondě připravit exklusivní pochoutku. Krvaný steak, nebo ideálně propečenou panenku připravíte za pár minut.

S teplotní sondou už nebude žádný pokrm vysušený nebo nedopečený. Sonda zapíchnutá ve středu připravovaného jídla dá troubě pokyn, aby se vypnula, když vnitřní teplota pokrmu dosáhne požadované úrovně.

Je důležité znát správnou teplotu středu masa pro připravovaný pokrm a dle chuti každého strávníka. Vyšší modely trub mají nastaveny teploty pro jednotlivé druhy masa, to můžete s úspěchem využít. Další modely je potřeba nastavit na požadovanou teplotu, proto nabízíme vybrané teploty pro jednotlivé druhy masa v tabulce níže. 

Níže nabízíme recept na vepřovou panenku připravenou s pomocí teplotní sondy. 

vepřová panenka cca 200 g

rostinný olej

sůl

pepř

Panenku očistíme, odbalníme, osolíme, opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme trochu oleje a maso zprudka se všech stran orestujeme. Opečenou panenku přendáme na plech vyložený pečícím papírem, do středu masa zapíchneme pečící sondu a vložíme do vyhřáté trouby.

Troubu zapneme na PRAVÝ HORKÝ VZDUCH 170°C, sondu nastavíme na 65 °C.

Po upečení necháme maso cca 2 minuty odpočinout a poté můžeme krájet na plátky aservírovat.

Jako přílohu doporučujeme opečené brambory.

 

Dobrou chuť a mnoho zdaru s pečící sondou.

Tabulka pro ideální teplotu masa

detail displeje při použití teplotní sondy

zpět na předchozí stránku